- Kan ik zomaar gebruik maken van Beltien?

- Ik gebruik CarrierPreSelect. Kan ik dan toch gebruik maken van Beltien?


- Is Beltien ook voordelig als ik met een mobiele telefoon bel?


- Kan ik Beltien ook vanuit het buitenland gebruiken?


- Ik ben niet in de buurt van een PC met internet om het juiste 0900-nummer op te zoeken. Kan ik toch van Beltien gebruik maken?


- Wat moet het formaat zijn waarin ik het internationale telefoonnummer moet intoetsen?


- Ik krijg geen verbinding met een 0900-nummer van Beltien. Hoe kan dat?


- Waarom moet ik eerst een 0900-nummer bellen?


- Als ik het 0900-nummer bel en ik toets het nummer in dat ik wil bellen en ik sluit af met een hekje (#), krijg ik de melding dat ik niet het juiste 0900-nummer heb gekozen. Wat moet ik doen?


- Zijn er nog andere kosten verbonden aan het gebruik van Beltien, behalve de kosten van het 0900-nummer?


- Hoe worden de gesprekken afgerekend, die ik via Beltien maak?


- Ik ben regelmatig gedurende langere tijd in het buitenland.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik tegen minimale kosten bereikbaar ben?


- Kan ik al een nummer intoetsen als de welkomstboodschap van Beltien nog wordt afgespeeld?

 

Kan ik zomaar gebruik maken van Beltien?
Ja, u kunt meteen van Beltien gebruikmaken door een van de Beltien 0900-nummers te bellen en vervolgens het internationale telefoonnummer in te toetsen dat u wilt bereiken, waarbij u moet afsluiten met een hekje (#).

Ik gebruik CarrierPreSelect. Kan ik dan toch gebruik maken van Beltien?
Ja, geen enkel probleem. Beltien werkt vanaf elk toestel vanwaar u 0900-nummers kunt bellen. Ook in geval u gebruik maakt van CarrierPreSelect zullen de gesprekken via Beltien op uw KPN nota komen onder het kopje "0900-servicenummers".

Is Beltien ook voordelig als ik met een mobiele telefoon bel?
Ja, dat is mogelijk, maar niet in alle gevallen. Mobiele operators hanteren voor het bellen naar 0900-nummers over het algemeen extra gesprekstarieven waardoor het bellen vanaf een GSM toestel duurder is dan vanaf een vast toestel. In veel gevallen is het echter nog steeds goedkoper om vanaf een GSM toestel Beltien te gebruiken dan vanaf een GSM toestel rechtsreeks naar het buitenland te bellen. Met name als u een GSM abonnement heeft is het over het algemeen nog steeds goedkoper om via Beltien naar het buitenland te bellen. Met een Prepay kaart worden over het algemeen hoge extra kosten gerekend voor het bellen naar een 0900 nummer. Wilt u precies weten wat de extra kosten met uw GSM abonnement of Prepay kaart zijn voor het bellen naar een 0900-nummer, dan kunt u het best informeren bij uw GSM provider. Een handig overzicht van deze kosten per GSM provider is te vinden op www.bellen.com (Beltien kan echter niet garanderen dat de gegevens op deze site altijd correct zijn).

Kan ik Beltien ook vanuit het buitenland gebruiken?
Nee, Nederlandse 0900-nummers zijn niet bereikbaar vanuit het buitenland.

Wat moet het formaat zijn waarin ik het internationale telefoonnummer moet intoetsen?
Het formaat in Beltien moet hetzelfde zijn als wanneer u via KPN direct zou bellen, dus: 00 voor het buitenland - de landcode - het netnummer zonder de eerste nul - het abonneenummer. Vervolgens sluit u af met een hekje (#). Als u bijvoorbeeld het abonneenummer 1234567 in Istanbul (netnummer 0212), Turkije (landcode 90) wilt bellen, toetst u 00 90 212 1234567#
Voor het bellen van telefoonnummers in Nederland via Beltien kunt u gewoon het netnummer en abonneenummer kiezen, zoals u zou doen als u direct belt. U moet ook hier afsluiten met een hekje, dus als u bijvoorbeeld het nummer 7654321 in Amsterdam (netnummer 020) zou willen bellen, toetst u 020 7654321#

Ik krijg geen verbinding met een 0900-nummer van Beltien. Hoe kan dat?
Het is mogelijk dat het bellen van 0900-nummers is geblokkeerd op het toestel dat u gebruikt. In dat geval kunnen ook de 0900 nummers van Beltien niet bereikt worden.

Waarom moet ik eerst een 0900-nummer bellen?
Door eerst een 0900-nummer te bellen worden de kosten voor deze gesprekken automatisch via uw KPN nota verrekend. Dat voorkomt dat u zich moet registreren of eerst abonnee zou moeten worden. Bovendien weet u dat u niet geconfronteerd zult worden met extra kosten.

Als ik het 0900-nummer bel en ik toets het nummer in dat ik wil bellen en ik sluit af met een hekje (#), krijg ik de melding dat ik niet het juiste 0900-nummer heb gekozen. Wat moet ik doen?
U heeft dan waarschijnlijk een onjuist 0900 nummer gekozen. U kunt het best op de site naar het juiste nummer zoeken.

Zijn er nog andere kosten verbonden aan het gebruik van Beltien, behalve de kosten van het 0900-nummer?
Nee, als u belt vanaf een vast toestel, heeft u naast het starttarief van 4.5 ct en de 0900-kosten per minuut voor het gesprek geen verdere kosten. Als u belt vanaf een GSM toestel moet u rekening houden met het feit dat de mobiele operator u extra kosten in rekening brengt voor het gebruik van de mobiele telefoon.

Hoe worden de gesprekken afgerekend, die ik via Beltien maak?
Via de telefoonnota van uw operator (KPN of uw kabeloperator als u via een kabelaansluiting belt of een mobiele operator als u via een GSM toestel belt). Het verbruik staat op de nota onder het kopje "0900-servicenummers".

Ik ben regelmatig gedurende langere tijd in het buitenland. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik tegen minimale kosten bereikbaar ben?
Als u in het land waar u verblijft een GSM SIM-kaart koopt en vervolgens uw vrienden, kennissen of zakenrelaties in Nederland via Beltien naar uw buitenlandse GSM nummer laat bellen, zult u flinke kosten kunnen besparen. U wordt namelijk als u gebeld wordt vanuit Nederland niet meer aangeslagen voor een internationaal gesprek door een Nederlandse mobiel operator, maar voor een nationaal gesprek door de mobiele operator in het land waar u verblijft. Bovendien zullen uw vrienden en kennissen in Nederland die u bellen ook besparen op hun internationale belkosten door gebruik te maken van Beltien.

2006 beltien.nl # Laatste revisie: 1-02-2006